Raamdecoratie voor je interieur

Dan ga je op zoek naar raamdecoratie voor je interieur kom je er achter dat er eigenlijk wel verschillende soorten zijn. De keuze wordt natuurlijk een stukje lastiger. Misschien dat we je kunnen helpen door je iets meer te vertellen over een aantal raamdecoraties.

Plisségordijnen op maat gemaakt voor het interieur

Plisségordijnen worden ook wel dupligordijnen genoemd. Door de plooien in de gordijnen kan je het gemakkelijk omhoog en omlaag bewegen en bepaal je zelf de lichtinval. Wat betreft inrichting en sfeer zijn plisségordijnen veelzijdig en bieden vrijheid. Je kunt het zien als een overeenkomst tussen stijl en bescherming. Alle soorten plisségordijnen hebben ieder hun eigen eigenschappen. Door het op maak maken van de plisségordijnen sluiten ze altijd aan op het raam. Ze kunnen dan ook voor grote en kleine ramen.

Plisségordijn of dupligordijn

De plisségordijnen zijn er in enkele en dupli uitvoering. Plisségordijnen bestaan uit één stof en de dupli plisségordijn bestaat uit 2 stoffen die vervolgens als honinggraat aan elkaar verbonden zijn. Dit geeft meer isolatie. De dupli plissés komen dan ook vaker voor.

Plisségordijnen verduisterd

Plisségordijnen op maat zijn de beste uitkomst wanneer je een kamer volledig wilt verduisteren. Op die manier heb je een goede nachtrust in een verduisterde kamer. Dat ze verduisterend zijn komt omdat er een zilveren folie onzichtbaar op het plisségordijn bevestigd is.

Plisségordijnen die licht door laten

In de woonkamer wil je dan wel wat licht naar binnen hebben maar ook je privacy houden. Daar zijn de lichtdoorlatende plisségordijnen een uitstekende uitkomst voor. Mensen kunnen dan niet naar binnen kijken maar het zonlicht komt wel binnen. Er kan niet door de stof heen gekeken worden waardoor je de privacy houdt.

Top down bottom up plisségordijnen

Over het algemeen kan je plissé gordijnen alleen van boven naar beneden bewegen maar de top down bottom up plissegordijnen kunnen afhankelijk van elkaar boven en/of onder bewegen. Je kan dus onderaan een stukje van het gordijn los laten maar dit kan natuurlijk ook boven aan zijn. Door 2 koorden worden het plissé gordijnen samen gehouden.

Houten jaloezieën

Houten lamellen zijn 50 mm breed en eenvoudig te kantelen. Daardoor kan jij eenvoudig bepalen wat de lichtinval wordt en hoe je de privacy wilt. De houten jaloezieën geven een rustieke en luxe uitstraling. Omdat ze op maat gemaakt kunnen worden heb je altijd een passende raamdecoratie. De maten kunnen uiteenlopen van 240 cm in de breedte en 270 cm in de hoogte. Ze zijn ook te gebruiken voor alle ramen en deuren. De houten jaloezieën zijn gemaakt van lindenhout. Je kunt tevens kiezen uit een ladderkoord of ladderband. De ladderkoord is de standaard uitvoering die er bij de houten jaloezieën zitten. Bij de ladderband loopt er aan de beide zijden een stoffen band die de gaatjes bedekt van de gaatjes die de lamellen bij elkaar houden. Deze houten jaloezieën zijn er in de kleuren, grijs, wit, zwart, beige en bruin. Deze kleuren zijn bijna in elke woonstijl te combineren. Het schoonmaken van de houten jaloezieën is eenvoudig. Met een vochtig doekje en een zachte doek kan je het meeste vuil verwijderen.