Zo geniet je ook tijdens de herfst van jouw tuin

De zomer komt bijna ten einde, en dat betekent dat de herfst weer in aantocht is. Bladeren die van de bomen vallen en dalende temperaturen zorgen ervoor dat we veel tijd in huis doorbrengen. Dit is natuurlijk ook heel fijn, maar met een aantal tips kun je ook tijdens het najaar genieten van de tuin. Hoe je dit kunt aanpakken lees je in dit artikel.

Een overkapping 

Bij de herfst denk je al snel aan kou, regen en wind. Ook al ontkom je hier niet echt aan, om toch van de tuin te kunnen genieten kun je best wat maatregelen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een overkapping in de tuin laten plaatsen. Met een overkapping kun je ondanks het met bakken uit de lucht valt gewoon buiten blijven zitten. Dat geeft een gezellige, knusse sfeer. Daarnaast kan een overkapping ook in de zomer voordelen bieden doordat het zorgt voor een beetj verkoeling. Door middel van een overkapping kun je jouw tuin sfeervol aankleden; zet er een mooie loungeset onder met wat kussens en een deken en je wilt er nooit meer onder vandaan. 

Een vuurtje in de tuin

Dat je er lekker warm bij kunt zitten tijdens die koude herfstdagen is natuurlijk erg belangrijk. Het is daarom altijd een goed idee om te zorgen voor een vuurtje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan terrasheater of vuurkorf. Of wil je liever een buitenkachel kopen? Het geluid van een knisperend vuurtje en de warmte die er van af komt zorgt spontaan voor een ontspannen gevoel. Vooral in combinatie met een overkapping kun je dan een heerlijke warme sfeer creëren. Perfect ook als er een avondje visite over de vloer is. Het voordeel aan zo’n vuurtje: het is hartstikke makkelijk. Je hoeft alleen maar wat hout en aanmaakblokjes in huis te hebben, en je steekt je vuurkorf zo aan.

Sfeervolle accessoires 

Als je bovenstaande tips van je lijstje kunt afvinken, kun je het geheel helemaal afmaken met gezellige accessoires. Accessoires kunnen sfeerbepalend zijn en kunnen op die manier ook een gevoel van warmte bezorgen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld sfeerverlichting. Dit hoeft niet alleen praktische verlichting te zijn, maar kan kunnen ook lichtsnoeren of lampionnen zijn. Verder kun je zorgen voor kaarsjes op tafel, potten met winterplanten of een leuke tuinposter. Want een saaie tuin in de herfst of winter is toch eigenlijk nergens voor nodig?